VI International Symposium of Echocardiography

VI International Symposium of Echocardiography

 

29. novembrī Rīgā notika starptautiska konference ehokardiogrāfijas speciālistiem "VI International Symposium of Echocardiography". Latvijas Ehokardiogrāfijas darba grupa Dr. Artjoma Kaļiņina vadībā ir gandarīti par saturiski bagāto tikšanās programmu, norisi un kuplo dalībnieku skaitu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un ASV.

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__48_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__2_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__28_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__12_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__15_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__3_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__34_.JPG

EHO_2013.11.29.__Foto_I.Pr%C4%93delis__6_.JPG

 

PROGRAM

NOVEMBER 29, 2013
Hotel "Maritim Park Hotel Riga" Slokas street 1, Latvia

Preliminary program:

11:00 - 12:00  REGISTRATION
12:00
- 12:05  OPENING

                        I. ECC SESSION
12:05 - 12:15  Presentation about ECC/EACVI (Poland NS Short Survey)
                        Prof. Edyta Plonska-Gosciniak, Chair of the EACVI
                        European Communities Committee
(Poland) 10 min.

12:15 - 12:30  Short presentations about Nationals Echo WG
                        Representatives from Latvia, Lithuania, Estonia, Russia. 12 min.


                        II. VALVULAR HEART DISEASE SESSION

12:30 - 13:00  Aortic Stenosis - Old Disease, New Questions
                        Prof. Natesa G. Pandian (USA) 30 min.
  
                       
                       III. STRESS-ECHOCARDIOGRAPHY SESSION
13:00 - 13:25  Advantages and Disadvantages of Exercise Echocardiography 
                        M. Prokudina (Russia) 25 min.
 

                        IV. MERCK SERONO SATELLITE SYMPOSIUM
13:25 - 13:35  Are patients with heart failure treated in accordance with
                        European Society of
Cardiology guidelines evidence from
                        ESC Heart Failure Long-
Term Registry
                        Dr. Ginta Kamzola, (Latvia) 10 min.

13:35 - 13:45  News about Merck Serono products for cardiometabolic care
                        Guntars Baltgailis, (Latvia)
10 min.

13:45 - 14:15  COFFEE BREAK

14:15 - 15:15  III. INTERACTIVE DOPPLER HEMODYNAMIC WORKSHOP SESSION
                        Author and presenter: Prof. Natesa G. Pandian (USA) 60 min

15:15 - 16:15  IV. ECHO CONTEST 
                        3-4 teams (Latvia, Lithuania, Poland, Russia and Estonia)
                        Author and presenter: Prof. Natesa G. Pandian (USA) 60 min.

 

With personal regards,
Dr. A. Kalinin,
Chairman of the Latvian Working Group on Echocardiography.