Sāls lietošana uzturā

Sāls lietošana uzturā


Aicinām noklausīties raidījumu ciklu "Dzīvo vesels" par sāli un tās ietekmi uz veselību.

Cilvēkiem, kas vairāk lieto sāli biežāk būs paaugstināts asinsspiediens, ātrāk attīstīsies arteriālā hipertensija, sāls veicina aptaukošanos un apetīti, ietekmē asinsvadu funkciju, asins trombu veidošanos, gan arī aterosklerozes un nieru mazspējas progresēšanu u.c. saslimšanas. Tādēļ ieteikums ir nepievienot sāli produktiem, jo mums pieteik jau ar to, kas rūpnieciski pievienota pārtikas produktiem, kurus uzņemam ikdienā. Ikdienā ieteicams uzņemt ne vairāk kā 5 g sāls, ieskaitot arī gatavajos pārtikas produktos pievienoto.

Ja cilvēks ikdienā apzināti atteiktos no pārāk sāļiem produktiem un nepievienotu gatavam ēdienam papildu devu, viņš būtu daudz darījis savas veselības labā.

Klausieties kardiologa Dr. med. Viļņa Dzērves ieteikumus 

Klausieties kardiologa Prof. Andreja Ērgļa ieteikumus

Klausieties kardiologa Asoc. prof. Jāņa Lāča ieteikumus 

Klausieties kardioloģes Doc. Ivetas Mintāles ieteikumus

Klausieties kardiologa Dr. Andra Skrides ieteikumus

Klausieties kardiologa Dr. Kārļa Trušinska ieteikumus